18 Ocak 2012 Çarşamba

Yerli otomobilde teşvik Şubat'ta açıklanacak

Sanayi Bakanı Nihat Ergün, net bir fiyatın olmadığını, otomobilin fiyatını piyasanın belirleyeceğini, teşvik sisteminin ise Şubat'ta kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı.


Yerli otomobilin fiyatını piyasanın belirleyeceğini söyleyen Bakan Ergün, yerli otomobile ilişkin, “Sektör her türlü yatırımı yapabilecek güce sahiptir, hem ekonomik güce hem teknolojik birikimine hem de yetişmiş insan gücüne sahiptir” dedi.

Bakan Ergün, yerli otomobil konusunda “Eğer FIAT ile TOFAŞ Türkiye'de böyle bir ortaklığı tesis etmek,Türkiye'den bir marka ve modeli Türkiye ve dünya pazarlarına sunmak üzere anlaşmışlarsa bundan büyük bir mutluluk duyarız. Eminim Türkiye önümüzdeki birkaç yıl içerisinde sadece bir markayı değil birden fazla markayı piyasaya sunabilecek güçtedir, bundan da memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Yerli otomobilde teşvik sisteminin Şubat ayında devreye girebileceğini söyleyen Bakan Ergün,  "Teşvik sistemiyle ilgili çalışmalarımız son aşamaya geldi. Teknolojik alanlara önem veren ve büyük yatırımları öne alan bir yönü var. Yeni ve yüksek teşvik imkanları gündeme gelebilir" dedi.

Hürriyet 18 Ocak 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder